Pintaremontti hinta Helsinki

Kun pohdit kodin remonttia, yksi tärkeimmistä päätöksistä on, teetkö sen itse vai palkkaatko ammattilaisen.

Kun pohdit kodin remonttia, yksi tärkeimmistä päätöksistä on, teetkö sen itse vai palkkaatko ammattilaisen. On tärkeää punnita huolellisesti molempien vaihtoehtojen etuja ja haittoja, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen.

👉 Klikkaa tästä ja kilpailuta remonttisi 👈

Teenkö itse vai käytänkö ammattilaista?

DIY-remontti (itse tehty) voi olla houkutteleva vaihtoehto monille kodin omistajille, sillä se voi säästää huomattavasti kustannuksia. Tässä muutamia etuja ja haittoja:

Edut:

 • Säästö rahaa: Voit säästää huomattavasti rahaa tekemällä työn itse, koska et maksa ammattilaisen työstä.
 • Hallinnan tunne: Voit hallita koko projektia ja varmistaa, että se tehdään juuri niin kuin haluat.

Haitat:

 • Aikaa vievää: DIY-projektit voivat viedä paljon aikaa ja vaivaa, etenkin jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta tai tarvittavia taitoja.
 • Riski virheille: Ilman asianmukaista koulutusta ja kokemusta saatat tehdä virheitä, jotka voivat johtaa lisäkustannuksiin ja korjauksiin.
 • Turvallisuusriskit: Joissakin remonttitehtävissä, kuten sähkö- ja putkitöissä, on merkittäviä turvallisuusriskejä, jotka vaativat ammattilaisen osaamista.

Ammattilaisen palkkaaminen

Vaikka ammattilaisen palkkaaminen voi tuntua kalliilta, se voi olla järkevä vaihtoehto monissa tilanteissa. Tässä muutamia etuja ja haittoja:

Edut:

 • Ammattitaito: Ammattilaisilla on tarvittavat taidot, kokemus ja välineet tehdä työ oikein ja tehokkaasti.
 • Ajan säästö: Ammattilaisen palkkaaminen voi säästää sinulta paljon aikaa ja vaivaa, koska he voivat suorittaa työn nopeammin ja tehokkaammin kuin sinä.

Haitat:

 • Kustannukset: Ammattilaisen palkkaaminen voi olla kalliimpaa kuin DIY, sillä sinun on maksettava heidän työstään ja mahdollisesti myös materiaaleista.
 • Kontrollin menetys: Vaikka voit kertoa ammattilaiselle tarkat toiveesi, et välttämättä hallitse projektia yhtä tarkasti kuin tekisit itse.

Milloin kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista?

Vaikka DIY voi olla hyvä vaihtoehto pienille ja yksinkertaisille projekteille, ammattilaisen palkkaaminen voi olla parempi vaihtoehto monimutkaisemmissa tai erikoistuneissa remonteissa. Harkitse ammattilaisen palkkaamista, jos:

 • Projekti vaatii erikoistaitoja tai -työkaluja.
 • Et tunne itseäsi varmaksi työn tekemisessä.
 • Aika on sinulle arvokkaampaa kuin raha.
 • Projektilla on merkittäviä turvallisuusriskejä.

Yhteenvetona, punnitse huolellisesti DIY:n ja ammattilaisen välillä ja valitse vaihtoehto, joka sopii parhaiten sinun tarpeisiisi, taitoihisi ja budjettiin. Älä epäröi pyytää ammattilaisilta arvioita ja neuvoja ennen päätöksentekoa.

Pintaremontti hinta

Pintaremontin hinta vaihtelee suuresti riippuen useista tekijöistä, mutta keskimäärin voit odottaa maksavasi noin 1.000 € – 8.000 € huoneiston koosta, käsiteltävistä pinnoista ja remontin laajuudesta riippuen. Muista aina pyytää useita tarjouksia ja vertailla hintoja ennen kuin teet päätöksen, ja varaa hieman ylimääräistä budjettiin odottamattomia kuluja varten.

Kotitalousvähennys

Kun työ tilataan yritykseltä niin kotitalousvähennys on 40% (2023) työn osuudesta, josta omavastuu 100€ (2023).

Kun työ teetetään työntekijällä niin kotitalousvähennys 15% (2023) palkasta ja siihen liittyvistä sivukuluista ja omavastuu 100€ (2023).

Katso tästä tarkemmat tiedot tämän vuoden kotitalousvähennykselle >>

ALOITA TÄSTÄ:

Kilpailuta remontti maksutta

Palvelun käyttäminen on ilmaista, jätät vain tarjouspyynnön ja valitset parhaan tekijän.

Siirry kilpailuttamaan

Kokeile ilmaista palvelua heti ja kilpailuta tekijä!

KodinPro-palvelusta löydät hetkessä avun kotisi tai vapaa-ajan asuntosi huolto- ja remonttitarpeisiin.